ons huis – westveld

villakakelbont_Tekengebied 1
ONS HUIS wordt tussen 2022 en 2024 een tijdelijk, sociocultureel buurthuis. De oude pastorijwoning in de Alfons Braeckmanlaan is gelegen aan de rand van Westveld, Sint-Amandsberg.We geven van onderuit de plek vorm met buurtbewoners en partners. Via actieve partcipatie slaan we een brug tussen de verschillende groepen in de wijk.
 
In 2022 zijn heel wat sociale woningen in het Westveld gerenoveerd, waardoor er een instroom komt van nieuwe gezinnen, jongeren en kinderen. De wijk wordt op deze manier verrijkt met een nieuwe diversiteit. Het is dan ook vanuit die diversiteit dat het project vorm zal krijgen, op maat van kwetsbare groepen uit de wijk. Actieve participatie betekent dat initiatieven door burgers zelf worden opgezet. Denkers en doeners  werken samen aan een eigen plek in de buurt.
 
OCUP zorgt in samenwerking met partners voor het onthaal van deze gezinnen in de wijk. Daarbovenop zoeken we naar verbinding tussen oude en nieuwe bewoners én tussen jong en oud. We ondersteunen buurtbewoners om activiteiten en initiatieven op te starten die (interculturele) ontmoeting in het Westveld kunnen versterken.
 
Ruimte nodig?
Check hier ons werkingskader en neem contact met ons op!
 
 
 
 
 
Dit project wordt mede gefinancierd door Stad Gent